200 jaar ZCS

In 2020 vieren we het 200-jarig bestaan van de congregatie met een groot jubileumprogramma waar veel vrijwilligers, scholen, verenigingen en de gemeente aan meewerken.
Op 2 februari 2020, de Dag van het Godgewijde Leven, vond er een startviering plaats. In mei 2020 volgt er onder andere nog een academische zitting en een publicatie. Ook tijdens het congregatiefeest op 22 augustus komen de Zusters met hun gemeenschap bijeen in het moederhuis in Vorselaar.
Vrijdag 2 oktober is de Dag van de Engelbewaarders en geeft het startschot voor een feestweekend vol activiteiten, waaronder een grote openluchtmis voor het brede publiek.
Kinderkoren en Vorselaarse verenigingen zullen er iets onvergetelijk van maken. Op het marktplein zullen enkele duizenden bezoekers samenkomen. Iedere streekbewoner heeft immers wel een link met Vorselaar, de Zusters, of één van de scholen van de congregatie elders in Vlaanderen.
Aansluitend is iedereen welkom voor een groot volksfeest.
Bovendien zetten we een grote tentoonstelling op over de geschiedenis en toekomst van de congregatie.
Op het einde van het jubileumjaar volgt er in samenwerking met het Kardinaal Van Roey-instituut nog een themamusical in de evenementenzaal De Dreef.