Artikel onderwijs in Vorselaar

De Ronde van Freek in Vorselaar: “Lager, middelbaar én hoger op steenworp van elkaar”

    • Redactie 
  • 27 september 2018 
  • 09u00

Vanderveken Jolien Eyckmans in gesprek met Freek Braakman – Vorselaar – 26-9-2018 – Tekst : WDH

VORSELAAR Maar liefst 99 procent van de inwoners van Vorselaar is tevreden over de onderwijsvoorzieningen in zijn of haar gemeente. Dat blijkt uit de gemeentemonitor. In het kader van ‘De Ronde van Freek’ ging VTM-nieuwsanker Freek Braeckman een kijkje nemen in Vorselaar, waar verschillende scholen op een boogscheut van elkaar liggen.

Freek Braeckman kreeg in Vorselaar een rondleiding van Jolien Claessens (26). Een betere gids kon hij zich niet wensen, want Jolien volgde kleuteronderwijs, lager onderwijs, middelbaar onderwijs én hoger onderwijs in Vorselaar. “Naar geen enkele school was ik meer dan vijf minuten onderweg. Dat je op zo’n kleine oppervlakte verschillende scholen vindt, maakt het zo goed”, vertelt Jolien, die nu studentenbegeleider is op de Geelse campus van Thomas More.

Kwaliteit

“Natuurlijk is ook de kwaliteit van het onderwijs erg hoog. Als ik de overstap naar een andere school maakte, was ik altijd goed voorbereid. Toen ik na mijn lerarenopleiding nog psychologie in Antwerpen ging studeren, dacht ik dat het vak statistiek best moeilijk ging zijn. Ik had immers economie-moderne talen gestudeerd met weinig uren wiskunde. Uiteindelijk heb ik met statistiek nooit problemen gehad en had ik blijkbaar zelfs goede basiskennis. Ook bijvoorbeeld de overstap van de lagere school naar de middelbare school verloopt vlot, omdat voor de leerlingen telkens een volledige dag wordt uitgetrokken om met de nieuwe school kennis te maken.”

Dat de inwoners van Vorselaar tevreden zijn over het onderwijs verrast Jolien niet. “Maar 99 procent is natuurlijk wel heel veel”, lacht ze. “Het huidige beleid zet er sterk op in en tussen het gemeentebestuur en de hogeschool is er een uitstekende samenwerking, maar dit is iets dat al 20 à 30 jaar groeit.” (WDH)